Underbar fisk i ugn med fänkål och apelsin

Här kommer en liten påminnelse till den underbara fänkålen. Kanske inte används jätteofta hemma i ditt kök? Men den har en väldigt god och fräsch smak som jag gillar nu till våren. Framförallt passar den bra till fisk och tillsammans med apelsin blev detta riktig smarrigt. Broccoli mos kan man anpassa så det passar ens egen smak, mer eller mindre potatis 😉 

Fisk med apelsin och fänkål 2 portfänkålsfisk med apelsin
300 g vit fisk
1 apelsin
1/2 fänkål
1 krm salt
1 krm svartpeppar
250 g broccoli
3-4 mjöliga potatisar
Salt och timjan efter smak

Sätt ugnen på 175 grader. Lägg fisken i en ugnsform. Finhacka fänkålen och fördela jämt över. Filéa en apelsin och lägg ut apelsinfiléerna med fisken. Pressa ur all saft över fisken. Salta och peppra. Tillaga i ugnen i ca 20 min beroende på fiskens tjocklek. Skala och hacka potatisen. Ju mindre bitar desto snabbare går det. Koka den med broccoli i samma kastrull. Häll av vattnet men spara det om moset behöver späs ut lite. Stompa eller mixa till ett mos och servera med fisken. Smaklig spis!

Kostnad per portion: ca 15 kr

Annonser

3 reaktioner på ”Underbar fisk i ugn med fänkål och apelsin

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s