Våriga vegobollar med dill och citron

Jag älskar ju att göra vegobollar och biffar. Men dessa hamnar i topp av alla jag gjort hittills. Dill och citron tog dem verkligen till en ny nivå och påminde lite om sommaren. Jag gjorde mina bollar på hemkokta black eye beans men var inte rädd för att byta ut dem mot vita bönor, kikärtor eller vad du har hemma. Se till att finriva morötterna, de binder bättre då.

Vegobollar med morot, dill och citron ca 15 stvegobollar med dill
2,5 dl kokta bönor
2 små morötter (finrivna)
1/2 pressad citron
1 tsk dill
Svartpeppar och salt

Mixa bönorna med den pressade citronen. Det får gärna vara lite bitar kvar. Finriv moroten blanda med bönorna. Tillsätt dill och smaka av med salt och peppar. Rulla till bollar och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Tillaga i ugnen på 175 grader i 15-20 minuter beroende på storlek.

Annonser

4 reaktioner på ”Våriga vegobollar med dill och citron

  1. Det här lät gott! 😀 Men jag skulle lägga till lite finhackad lök också…! Jag äääälskar lök!! Dessutom blir det nog lite ”tuggigare” konsistens med lite lök i smeten. Ska definitivt prova dessa! Med lök… 😛

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s