Dill, quinoa och fänkålssallad

Det är något härligt med dill. Det känns svenskt, fräscht och somrigt. Jag har börjat använda det till mer än fiskrätter och färskpotatis. Denna gång fick den spela huvudrollen i en härlig sallad med quinoa och tunt skivad fänkål. Enkelt att laga men väldigt uppskattat. Kan ätas som huvudrätt med ägg, bönor eller som ett tillbehör. Smaklig spis!

Dill, quinoa och fänkålssallad 2 portdillochquinoa kopia
1,5 dl quinoa
3 dl vatten
1 grönsaksbuljong
1,5 tsk dill
1/2 tsk citronpeppar
1 msk olja
1/2 msk vatten
1/2 fänkål
1 morot

Börja med att koka quinoan i vatten och buljong. Strimla fänkålen fint och gör skala moroten och fortsätt göra strimlor med skalaren. När quinoan är klar, blanda morot och fänkål och låt mjuka i kastrullen någon minut. Blanda ihop olja, vatten, citronpeppar och dill och häll över hela kalaset. Servera som det är, med ägg, bönor eller som ett tillbehör.

Kostnad per portion: ca 7 kr 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s