Rårakor på rotselleri med ärtkräm och fetaostströssel

Detta är ett härligt sätt att piffa upp den billiga rotsellerin på. Istället för den klassiska varianten av rårakor på potatis använde jag rotselleri och toppade härligheten med ärtkräm och lite smulad fetaost. Billigt, gott och enkelt!

Rårakor på rotselleri med ärtkräm och fetaostströssel 2 portrotselleriråraka
ca 300 g rotselleri
3-4 ägg
1 tsk peppar
1/2 tsk salt
200 g frusna gröna ärtor
1 msk pressad citron eller citronpeppar
ev 1-2 msk vatten
Salt och peppar
Fetaost

Ta fram ärtorna och låt tina. Skala och riv rotsellerin eller kör den i en matberedare. Tillsätt ägg, peppar och salt. Värm upp en stekpanna/plättjärn med lite olja och stek rårakor på medelhög värme. Håll dem ev varma i ugnen under tiden. Mixa de tinade ärtorna (häll ev på varmt vatten så tinar de snabbare, vill du ha en varm sås låter du de koka en stund). Smaka av med citron, salt och peppar och tillsätt ev lite vatten om du vill ha den lösare. Servera med rårakorna och smula fetaost över. Smaklig spis!

Kostnad per portion: ca 13 kr

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s