Hemgjord äppelglögg

Hörrni det är första december. Tjoho!! Bara några veckor av jobb kvar innan det blir julmys delux. Men man kan redan nu börja mysa och vad passar inte bättre till myset än hemgjord äppelglögg? Jag tillhör den kategori som mest gillar tanken på glögg, de goda kryddorna, mandeln och russinen. Men själva drycken tycker jag egentligen är för söt och alkoholen är jag inte intresserad av. Så jag knåpade ihop ett recept på äppeljos och glöggkryddor som blev ett härligt alternativ som passar både barn och vuxna.

Hemgjord äppleglögg 0,7 liter
1/2 liter ren äpplejuice
1 pkt glöggkryddor
2 dl vatten
2 tsk pepparkakskryddor
Mandel och russin till servering

Koka upp vatten tillsammans med glöggkryddorna och pepparkakskrydda i 15 minuter på svag värme, gillar du ingefära så tillsätt gärna lite färsk som får koka med! Låt svalna innan du häller ner i juicen. Låt stå och dra, gärna några timmar eller över natten. Vid servering värm snabbt upp glöggen i en kastrull och servera med russin och mandel och tända ljus.

applegloggkok

Annonser

2 reaktioner på ”Hemgjord äppelglögg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s