World meat free day

Hej mina vänner! Hoppas ni har en alldeles underbar måndag. Idag är det ”world meat free day” vilket är ett globalt initiativ som uppmuntrar vår omvärld att äta bättre för planeten genom att minska sitt köttintag. Jag gillar såna här initiativ eftersom det kan få fler att förstå hur våra matvanor faktiskt påverkar miljön. Genom att undvika kött idag den 12 juni (eller vilken annan dag som helst) så sparar du vatten motsvarande 9 personers dagsförbrukning. Och genom att avstå ett halvt kilo kött sparar du mer vatten än att inte duscha på ett år!! ETT ÅR!! Se mer ”rolig” fakta och räkna ut effekterna här.
Tar och avslutar med att säga att jag inte har som mål att alla ska bli vegetarianer. Men jag vill att vi alla ska vara mer medvetna och göra medvetna val. Om du nu ska äta kött, gör det sällan, gör det medvetet och ät mer och mer vegetariskt resterande måltider. Både för din egen hälsa och framförallt för miljön och vår framtid. Här kommer några favoriter för att fira denna dag 🙂 kalpudding
Vegansk kålpudding to die for!! SÅ god husmansfavorit och inte behövs kött inte!pulled jackruitl
Pulled jackfruit tacos. Kanske inte något man slänger ihop en vardagsmiddag, men planera in detta till helgen!! linsgrytadahl
Bästa vardagsmaten är linsgrytor. Denna är en klar favorit. Liba mousaka
Mums, moussaka. Enkelt, gott och nyttigt med hemgjorda bröd!

Behöver du mer inspo, ja men kolla bara igenom bloggen. Full med vegetariska och veganska recept eller följ mig på @skippanudlarna på Instagram 😀

Annonser

3 reaktioner på ”World meat free day

  1. Håller helt med dig om köttätandet! Själv äter jag ju bara vegetariskt – alltid och hela tiden! Dock använder jag mjölkprodukter och det kanske man inte tänker på att det också bidrar på samma negativa sätt… (Fast kanske aningens mindre…?) Jag har dragit ner min konsumtion av mjölkprodukter ganska mycket, men riktigt smör och en skvätt mjölk i té och kaffe håller jag hårt i… och ost har jag svårt att vara utan också… Men jag gör så gott jag klarar av i varje stund.
    Förresten… ”Meet” betyder träffas/mötas. Meat betyder kött… Just sayin’…
    Kram på dig!!

    1. Ja det stämmer, det är aningens mindre. Men det är bra att du är medveten och har dragit ned på det, allt är bättre än inget 🙂 HAHAHAHA men gud hur kunde det bli så fel. Eller jag vet varför, man ska aldrig stressa med ett blogginlägg men träningspasset började så det gick nog lite fort! Tack för påpekningen ❤

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s